Soundlab

Dewit schrijft muziek in opdracht. In zijn zelfgebouwde Sputnik Soundlab prutst hij de fijnste deuntjes in elkaar. Met computers en machines met véél knoppen. Zijn toonkunsten zijn onder meer te horen in Callboys (VIER), Magazinski (Canvas) en Click-ID (Ketnet). Maar ook live in de nieuwe zaalshow van Adriaan Van den Hoof: Nee, het was gisteren ook al laat.

Daarnaast was Dewit mede-oprichter van twisted synthrockers Shameboy en maakte hij samen met zijn kompaan DJ 4T4 ‘nieuwe disco’ met Martians. Vandaag blijft hij actief als remixer, met recent nog zijn edit van Billie’s Caught By the Tide.

Callboys (VIER)

Dewit selecteert en componeert de soundtrack van Callboys, de fictiereeks van Jan Eelen voor VIER (2016). Hij selecteert Belgische funk uit de jaren 70 en componeert elektronische sounds uit de jaren 80. En ja, de serie gaat over betaald mannelijk gezelschap. Maar dat is geen excuus om de tv toch niet wat harder te zetten.

CZAR (Barcode Leuven)

Dewit creëert in 2015 het geluid bij een spotje van CZAR voor Barcode Leuven, dat waarschuwt voor tinnitus. De video haalt brons op de Creative Belgium Awards.

CLICK ID (Ketnet)

De Ketnet tienerserie Click-ID uit 2009 krijgt een soundtrack van Dewit. In de reeks beheren enkele studenten een eigen website. De biepjes, bliepjes en catchy generiek komen uit zijn Korg synthesizer.

De neus van Pinokkio (Eén)

Voor de zondagavondshow De neus van Pinokkio (Eén) met Bart Peeters zorgde Dewit in 2013 voor de aanstekelijke deuntjes. Niet gelogen!

Magazinksi (Canvas)

Een programski over jonge menski. In 2013 OP12 en op Canvas, met Henk Rijckaert, Dina Van Daele en anderen. En met Bobby Ewing als muziekleverancier en muzieksamensteller.

FORD SOUND CONNECTION

Bobby Ewing maakte in 2012 een soundtrack voor èn met geluiden van de nieuwe Ford Focus. Niet zonder succes want hij won er een reclame-award mee!

THEATERSHOWS ADRIAAN VAN DEN HOOF

Partners in crime achter de draaitafels en dikke maten ervoor, ernaast en erop. Dewit zorgde mee voor de ideale sound bij de drie solo-voorstellingen van Adriaan Van den Hoof. Voor zijn vierde voorstelling 'Nee, het was gisteren ook al laat...' speelt hij zelfs live muziek, samen met Tom 'Pele' Peeters.